Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Hotel

Hotel – nejméně 10 pokojů
Pension – nejméně 5, max. 9 pokojů

Hotelové řetězce
- na principu francheesingu
- např.: Ibis, Accor, Mariott, Renaissance, Holiday-Inn, apod…
- max. ****

Doplňkové služby
- stravování
- pořádání konferencí, školení, banketů
- solária, sauny, bazén, fitness, wellness…
- Rent-a-car
Pensiony mívají tyto služby jen skromné.

IX. Přednáška 4.12.2007
Stravování
- posuzuje se podle kvality, častoty, místa a gastronomického hlediska
- důležitá je hygiena a zdraví
- neexistuje jednotná klasifikace
- neoficiálně: cenové skupiny

Zařízení pro stravování: Restaurace, jídelny, samoobslužné jídelny, fast-food (stánky, kiosky, bufety), pizzerie apod.
Zařízení kulturně-stravovací: kavárny, bary, snack-bary, vinárny, kabarety apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat